Profetiska drömmar

"Profetiska drömmar är varningsdrömmar. De visar på händelser som kommer att inträffa i framtiden. Man kanske drömmer om en flygolycka , och när man vaknar nästa morgon hör man på nyheterna om en jumbojet som störtade i atlanten och att en stor räddningsstyrka är påväg för att leta efter överlevande. Eller så kanske man drömmer om en god vän  som man inte träffat på ett par år och tro det eller ej , så ringer han nästa dag och säger att han tänker komma och hälsa på i helgen. Människor har haft profetiska drömmar sedan tidernas begynnelse och bibeln är full av sådana berättelser. Tag till exempel den om Josef , i Andrew Lloyd webbers första musikal. I den berättelsen har farao en dröm om sju feta kor som följs av sju magra och josef tolkar helt korrekt drömmen som en varning för att hungernöd väntar efter sju års överflöd. Genom att ta den här drömmen på allvar och lägga undan mat för att klara dem igenom de dåliga åren, räddade josef och farao det egyptiska folket från svält.
Många andra profetiska drömmar har berättats under historiens gång , oftast har det föregått en större katastrof av något slag som ett vulkanutbrott eller Titanics undergång. Författaren Graham greene skrev faktiskt att han i en dröm att han hade förutsett den katastrof som drabbade Titanic några nätter innan hon sjönk. Abraham Lincoln drömde om sin egen död . Han hörde de sörjandes gråt och såg sin egen kropp ligga på lit de parade bara några dagar innan han mördades av John Wilkes Booth.
Man har utfört många laboratorieexpriment kring profetiska drömmar och länder som USA och Ryssland har investerat väldigt mycket pengar i forskning kring dessa så kallade paranormala företeelser. Trots att det är svårt att veteskapligt bevisa , erkänner man att en del människor faktist har profetiska drömmar även om man kanske många gånger väljer att skylla på slumpen.

Om man brukar ha den här sortens drömmar , vet man vanligen genast när man vaknar att man i drömmen har fått förhandsinformation om någonting som kommer att hända. Människor som drömmer profetiska drömmar har något slags sjätte sinne och har antagligen haft profetiska drömmar sedan de var barn. Barn och ungdomar brukar faktiskt uppmärksamma de här drömmarna oftare än vuxna. Men många människor har sådana drömmar även om de inte brukar minnas dem eller lägga märke till dem förrän drömepisoden faktiskt inträffar på riktigt. Då står drömmen omedelbart klar för dem igen, och de blir ofta mycket häpna.

Texten är ur en bok som vi har hemma.

Jag kan tänka mig att de flesta höjer ögonbrynen till sånt här och jag förstår att många tycker det är löjligt. Men för mig är det här 100% sant, för jag har varit med om det ett antal gånger. Jag tycker fortfarande att det är lite underligt men har faktiskt fått mina bevis.

Vad tror ni..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0