Hälsningar


Pappa , Karibien 2010 .

30 oktober



28 oktober


Köpte en ny jacka på Cubus idag för 599kr . Gillar den ! 


Tonfisksallad




J
ag har en favoritsallad som jag älskar =)
& om man tycker om tonfisk så gillar man nog den här ..

Brukar göra en vanlig sallad med hackad isbergssallad (eller annan sallad) , tomat, gurka, rödlök + bitar av fetaost och Oliver, + Pressad citron . Och på det här brukar jag lägga riven ost för att få en sallad så onyttig som den kan bli ; )

 

Till det så gör jag en röra :

 

Blandar tonfisk med majonnäs, hackad kapris , Salt & malen peppar & lite dijonsenap, men är lite tveksam på dijonen , är gott utan också : )& så lägger man röran på salladen.


Men det här är mitt eget påhitt , så bli inte besvikna om ni skulle prova och det inte skulle vara gott, haha =) Men jag tycker det är riktigt gott !  Min favo .




Mary kay

Fick i present av Gerd att jag skulle få välja produkter från Marykay =) Men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska välja . Smink eller lotion , parfym... Finns mycket att välja mellan .     

 



 

 


26 oktober

Fick en fin tårta : ) Det står en tvåa och en nolla , men det syns inte så bra .







Till jobbet älskling !





& till mig på min 20årsdag : )





Victor Lustig

Tänkte att det skulle vara kul att skriva ett inlägg om min farfars farbror, Victor "count" Lustig : )



Victor Lustig föddes 4 Januari 1890 i Böhmen Tjeckoslovakien (nuvarande Tjeckien). Han sägs ha varit en av de mest begåvade förtroende bluffmakare som någonsin levt. Han blev mest känd som "mannen som sålde Eiffeltornet". Inte bara en gång, men två.

 

Pengamaskinen

Victor Lustig var en naturlig conman, listig & charmig, och han kunde tala flera språk flytande. I unga år etablerade han sig genom att lura fartygspassagerare på turen över Atlanten mellan Paris och New York City. Hans första bedrägeri var att sälja en maskin för att kopiera sedlar. Han demonstrerade maskinens kapacitet och beklagade att det tog sex timmar att tillverka en 100-dollarssedel. Kunden som såg stora   vinster köpte maskinen för 30 000 dollar. Under de följande 12 timmarna lyckades maskinen tillverka ytterligare två 100-dollarssedlar, men sedan kom bara blanka papper. Kunden insåg att han hade blivit lurad men Lustig hade då flytt till en annan stad under en ny identitet.

 

Såhär sålde han eiffeltornet

1925 läste Lustig om hur det blomstrande Paris hade problem att underhålla Eiffeltornet och han fick då idén att sälja det som skrot. Lustig anlitade en förfalskare som ordnade papper som visade att han ingick i regeringen och han sammankallade därefter sex skrothandlare till ett hemligt möte för att diskutera en affärsuppgörelse. Lustig presenterade sig för männen som tillförordnad generaldirektör för Post- och telegrafstyrelsen. Han förklarade att han hade blivit utvald för uppdraget tack vare sitt goda rykte som affärsman.

Lustig imponerade med hans föje på crillonen, en av det finare hotellen i Paris & bjöd på fin champange. Han berättade för skrothandlarna att den övre delen av Eiffeltornet var så förfallen att staden inte längre kunde underhålla det, utan ville istället sälja det som skrot. På grund av de troliga folkliga protesterna mot beslutet insisterade han på att försäljningsplanerna skulle hållas hemliga tills affären var genomförd. Lustig sade att han hade fått ansvaret att välja ut köparen.

Han hyrde en limousin för att föra männen till Eiffeltornet för inspektion, vilket gav honom möjlighet att bestämma vem av männen som var mest entusiastisk och godtrogen. Han begärde att få in anbud redan nästa dag och påminde skrothandlarna om att affären var en statshemlighet, men Lustig hade redan utsett köparen, Andre Poisson. Poisson var osäker och kände att han inte tillhörde Paris affärslivs inre krets men trodde att om han fick köpa Eiffeltornet så skulle han lyckas.

Poissons fru var dock misstänksam över Lustig, hemlighetsmakeriet och att allt skulle ske så snabbt. För att ta itu med hennes misstänksamhet arrangerade Lustig ett möte med paret Poisson där han bekände att han som minister inte tjänade tillräckligt med pengar för att leva det liv han skulle vilja och att detta var ett sätt att dryga ut sin inkomst. Detta innebar att hans affärer krävde en viss diskretion. Poisson förstod direkt eftersom han hade affärer med en annan korrupt regeringstjänsteman som ville ha mutor och han hade inga problem att handskas med sådana människor.

Lustig fick alltså inte bara betalt för Eiffeltornet, utan han fick även en muta. Lustig och hans personlige sekreterare, den amerikanske lurendrejaren Robert Arthur Tourbillon, kallad "Vackre Dan Collins", tog snabbt tåget till Wien med en resväska full med pengar. Ingenting hände eftersom Poisson skämdes för mycket för att vilja polisanmäla händelsen.

En månad senare återvände Lustig till Paris för att sälja tornet ytterligare en gång. Denna gång gick offret till polisen innan affären var avslutad, men Lustig och Collins lyckades undvika att bli arresterade.


Flykten från fängelset
1934 arresterades Lustig av federala poliser för (pengaförfalskning?) Men han bröt sig ut ur fängelset dagen innan hans rättegång. Hans flykt var noga planerat. Lustig märkte att när skötare förde rena lakan till cellerna, skulle de fråga hur många sängar som var fulla och överlämna erforderligt antal ark. När de kom för att samla in smutsiga lakan, så räknade de aldrig hur många som återvänt. Ett par veckor innan Lustigs flykt, tillade han helt enkelt en till antalet ockuperade sängar och samlade nio ark som han lagrat i en skåra i sin madrass. På natten när andra fångar lyssnade på ett radioprogram, slet Lustig arken i långa remsor och gjorde ett rep.

Som en del av den dagliga rutinen i fängelset, var de fångar som tagits upp till taket vid middagstid till övningar. På dagen för Lustigs flykt, hävdade han att han var sjuk och stannade kvar. Han gick sedan ner i korridoren till badrummet och skar av kabeln till övervakninskameran. sedan spände han ordentligt fast hans lina till fönstret på tredje våningen och klev ut på ett räcke, han fortsatte sedan med att låtsas rengöra fönstren med sin vita duk. Plötsligt förländes "trasan" ut i ett långt rep och Lustig sänkte sig på gatan nedanför. Många trodde att han hade fallit från kanten, men han studsade snabbt på fötter , bugade, och försvann sedan in i staden.

Lustig fångades 27 dagar senare i Pittsburgh Pennsylvania,
där han hade skaffat sig sin23:e identitet, pensionären Robert Miller.Hans rättegång började December 5, 1935. Stjärnans vittne var William Watts som förmedlade varje detalj i förfalsknings systemet. Lustig avbröt rättegång och erkände sig skyldig. Lustig och Watts var båda dömdes till femton års fängelse. Lustig dömdes och ytterligare fem år för sin flykt och sändes till Alcatraz. Den 9 mars 1947, fick Lustig lunginflammation och dog 36 timmar senare på medical Center for federal prisoners i Springfield vid en ålder av femtio sju, vilket innebar ett slut på karriären för en av de mest ökända lurendrejare.

1935 Victor Lustig - Ett orginal av FBI: s wanted poster:

"The bookie scam"

Lustig arrangerade att en Vermont bankir vid namn Linus Merton skulle få sin plånbok stulen av en ficktjuv.Han spelade sedan hjälten och återlämnade hans plånbok med innehållet kvar, därför skulle han vinna hans förtroende.Lustig sa till Merton att hans kusin jobbade på en bookmaker och kunde avlyssna loppets trådar och kunde ta reda på vinnarna innan satsningens fönster stängde. Med Merton på en "vinst", meddelade hans kusin att han var tvungen att flytta på grund av sin hustrus sjukdom. Merton skulle kunna göra en sista satsning. Han placerade en sista stor satsning, och naturligtvis förlorade. Lustig tog bankiren för $ 30.000.


60 minutes , Victor lurar Al capone:                                       Klipp från History Channel :


Konserten blev bra


Fin cover

Apologize -


Dåligt .

Kan inte släppa det här..

Billy skulle gå till Banken här en dag " Etnedal sparebank " Han ville öppna ett nytt konto hos dem eftersom han hört att dem var bra & en personlig bank där man får bra service mm . När han kommer dit så pratar han med en dam och säger till henne att han vill öppna ett nytt konto. Hon svarar någonting i stil med " Varför skulle du få göra det, huh ! jag känner inte dig, tror du att vem som helst kan komma hit och öppna ett konto " Och sen är det en lång historia efter det. Det är väl diskriminering ? Åh, jag blir arg när jag tänker på det . Får man ens säga så ? Vem tror hon att hon är.  Sen fick vi reklam i brevlådan idag om dem. "det bästa för dig är målet för oss"  my ass ! Blir så arg. Dålig service .

Snö


Första snön är här, och jag har inte ens hunnit köpa en vinterjacka. Jag tycker det är så fint när första snön faller ner från himlen men när det fortfarande knappt ligger någon snö på marken. så fint ! : ) Men så kallt det är redan nu.. Brr . Vad mysigt det blir i vinter när man kan tända brasan och sitta invirad i en filt i soffan: )

I onsdags blev Leon hela 2år gammal !


B.R




Några bilder från ikväll med "Björn Rosenström och det jävla bandet "

Var en kul kväll , men så stressigt det var. Mina ben värker så mycket , ska bli SKÖNT att sova !
Det var en tjej som var helt galen och var bestämt på att hoppa upp på baren. Billy sa till henne en gång och då fick han fingret. Sen gick billy därifrån  lite senare och då hoppade hon upp igen, så jag sa till henne för hon välte ner alla glas ,då gick hon emot mig som att hon tänkte slå mig. haha jag har inte gjort någonting : (

ååh jag kommer nog aldrig sova så gott som i natt .

God natt ! : )

Amazed

Roy Martin spelade hos oss igår, och ska också göra det ikväll. Jag önskade att han skulle spela den här låten för mig igår och det gjorde han, blev riktigt glad .


L.






Profetiska drömmar

"Profetiska drömmar är varningsdrömmar. De visar på händelser som kommer att inträffa i framtiden. Man kanske drömmer om en flygolycka , och när man vaknar nästa morgon hör man på nyheterna om en jumbojet som störtade i atlanten och att en stor räddningsstyrka är påväg för att leta efter överlevande. Eller så kanske man drömmer om en god vän  som man inte träffat på ett par år och tro det eller ej , så ringer han nästa dag och säger att han tänker komma och hälsa på i helgen. Människor har haft profetiska drömmar sedan tidernas begynnelse och bibeln är full av sådana berättelser. Tag till exempel den om Josef , i Andrew Lloyd webbers första musikal. I den berättelsen har farao en dröm om sju feta kor som följs av sju magra och josef tolkar helt korrekt drömmen som en varning för att hungernöd väntar efter sju års överflöd. Genom att ta den här drömmen på allvar och lägga undan mat för att klara dem igenom de dåliga åren, räddade josef och farao det egyptiska folket från svält.
Många andra profetiska drömmar har berättats under historiens gång , oftast har det föregått en större katastrof av något slag som ett vulkanutbrott eller Titanics undergång. Författaren Graham greene skrev faktiskt att han i en dröm att han hade förutsett den katastrof som drabbade Titanic några nätter innan hon sjönk. Abraham Lincoln drömde om sin egen död . Han hörde de sörjandes gråt och såg sin egen kropp ligga på lit de parade bara några dagar innan han mördades av John Wilkes Booth.
Man har utfört många laboratorieexpriment kring profetiska drömmar och länder som USA och Ryssland har investerat väldigt mycket pengar i forskning kring dessa så kallade paranormala företeelser. Trots att det är svårt att veteskapligt bevisa , erkänner man att en del människor faktist har profetiska drömmar även om man kanske många gånger väljer att skylla på slumpen.

Om man brukar ha den här sortens drömmar , vet man vanligen genast när man vaknar att man i drömmen har fått förhandsinformation om någonting som kommer att hända. Människor som drömmer profetiska drömmar har något slags sjätte sinne och har antagligen haft profetiska drömmar sedan de var barn. Barn och ungdomar brukar faktiskt uppmärksamma de här drömmarna oftare än vuxna. Men många människor har sådana drömmar även om de inte brukar minnas dem eller lägga märke till dem förrän drömepisoden faktiskt inträffar på riktigt. Då står drömmen omedelbart klar för dem igen, och de blir ofta mycket häpna.

Texten är ur en bok som vi har hemma.

Jag kan tänka mig att de flesta höjer ögonbrynen till sånt här och jag förstår att många tycker det är löjligt. Men för mig är det här 100% sant, för jag har varit med om det ett antal gånger. Jag tycker fortfarande att det är lite underligt men har faktiskt fått mina bevis.

Vad tror ni..

Tisdag

Gick runt lite i CC gallerian idag och letade efter gardiner till köket men hittade inga som jag gillade. Köpte istället med mig några ljus och ett ljusfat och också en vedkorg. Tidigare så stod veden bara i en plastsäck på golvet , så det blir bättre såhär : )

Dagens middag fick bli kyckling med tikka masala gryta , och ris förstås .  Billy ville ha hel kyckling så jag köpte en sådan istället för kycklingfilé . Och så köpte jag bara en färdig påse med Tikka masala , Brukar egentligen inte köpa färdigt men tänkte testa . Ibland så brukar dem vara för söta eller likanande men vi testande och den var okej , men fortfarande lite söt ..

Nu ska jag tillbaka till Restaurangen och måla klart, igår tog jag en paus och gick och solade och efter det köpte jag med mig chokladpudding och wienerbröd och frestade Billy med eftersom han har börjat träna :) hihih . Så nu har jag en del jobb kvar ..

Ha det ! 

11 oktober

Vad tiden går fort & jag har inte skrivit här på riktigt länge. Har haft fullt upp med att flytta och jobba i Retaurangen. Vi har flyttat in i huset nu och det är så bra ! Men jag har fortfarande inte hunnit ta bilder . Just nu håller jag på att målar om på damernas toalett i restaurangen och så har vi lagt golv. Det ska bli storstädning och så ska jag måla bardisken. Kommer att lägga upp bilder på huset så fort jag bara hinner !


Puss !


RSS 2.0