31 augusti 2011

Idag mår jag uruselt . I slutet av dagen på jobbet kändes mitt huvud jätte tungt och jag kände mig svimfärdig . Har varit så otroligt trött den senaste tiden och jag börjar undra om det är någonting fel, kan inte vara normalt att känna sig som en pensionär när man är 20 år gammal . Jag googlade precis trötthet och yrsel och då kom det upp flera olika inlägg om folk som har samma symptom jag har. Försämrat minne, lätt huvudvärk och koncentrationssvårigheter och då har det varit tex. blodbrist/Anemi , järnbrist etc. Det är först nu som jag stannat upp och tänkt efter, det kan ju faktiskt vara något fel, har tänkt att det har varit på grund av jobbet som jag känner mig konstig och trött men jag tror inte att det är därför. Jag har iallafall en tid hos läkaren snart så då får jag förhoppningsvis reda på vad det kan vara.

Idag har jag gjort en utav de svåraste sakerna jag behövt göra någonsin. Kände hur hjärtat dunkade innan jag skulle prata med min chef och berätta att jag inte längre skulle jobba kvar. Jag har ju inte trivts på jobbet och jag kommer inte överens med tjejen som jag jobbar med . Jag aldrig att jag känt så mycket ilska mot en annan människa som jag gör, om jag hade en pistol i handen så skulle jag nog trycka av utan att ha dåligt samvete(förlåt)men så känns det ungefär. Det som gör mig mest arg är att det är samma tjej som jag erbjöd en plats att bo när hennes pojkvän hade gjort slut. Samma kväll dök hon upp hemma hos oss utan att ens ringa och den kvällen blev jag och Billy utkastade av dem vi bodde hos på grund av det. Men för mig spelade det ingen roll för jag tycker att man ska ställa upp om man kan det när någon har det svårt. Ändå så försöker hon att trycka ner mig på jobbet ständigt och tror att hon kan bestämma och styra över mig hur hon vill. I början så tänkte jag att det var okej , man hjälps ju åt eller hur, men hon gjorde inte samma sak för mig . Hon har behandlat mig som att jag är hennes anställd och kört med mig så till slut fick jag nog och sa ifrån, men fortfarande så blir jag arg och besviken på mig själv för att jag inte säger ifrån alla gånger. Typiskt mig att bara låta folk trampa på mig . Önskar att jag inte vore sån, men försöker att vara starkare. Allting på jobbet har blivit för mycket för mig och påverkat mig negativt så jag bestämde mig för att hitta ett nytt jobb , där jag förhoppningsvis trivs och kan vara glad . Jag tycker att jag förtjänar mer ! Inte en chef som ger mig fel lön och alldeles för få arbetstimmar. Hur som helst så ser jag fram emot att byta jobb och jag håller tummarna hårt för att det ska bli bra ! Men genom det här jobbet så har jag blivit starkare. Jag har klarat av saker som jag inte trodde att jag skulle göra och jag har satt mig i situationer som för andra kanske inte är svårt , men för mig har varit en utmaning . Så det har kommit mycket positivt med det här också , även om jag har velat skjuta en del människor på vägen=)

Jag har tagit ledigt på Måndag och i helgen åker jag och Billy till Margaret River tillsammans. Jag är ledig på Tisdag också så jag har 4 dagar att göra allt vad jag vill ! Ser fram emot att åka, hoppas att jag inte mår dåligt bara. Ska ta hand om mig själv tills dess och dricka massvis med vatten och äta mina Omega-3 som bara har stått där på hyllan. Igår var jag ledig hela dagen också så jag städade för fullt här hemma, tvättade lite , Lagade Empanadas och maränger : )

Jag längtar väldigt mycket tills vi ska åka hem. Då kommer det att vara vår i Sverige, den bästa årstiden som finns! Allting blir extra fint och man mår bara sådär bra :) Jag har mycket att se fram emot när vi kommer hem. Hade velat lägga upp lite bilder men har inte så mycket kul att visa . Kan ju alltid lägga upp mina cheesecakes som jag just såg bland bilderna =) Jag skulle överraska Billy en kväll så städade fint hemma, lagade mat , tände ljus och bakade cheesecake i små rosa formar toppat av ett körsbär och chokladsås . Mår inte så bra så jag borde nog sova strax. Hoppas att jag får svar på vad det är så att jag kan må bättre snart, är trött även fast jag sov i två timmar idag när jag kom hem från jobbet . hhhuuu....


28 augusti 2011

Nu har jag strax fyllt i alla papper som jag ska lämna in till min blivande chef . Ser så mycket fram emot att börja på ett nytt jobb eftersom jag verkligen inte trivs där jag jobbar nu . Har varit mycket problem och jag har inte känt mig glad på jobbet så jag kände att det var dags att söka någonting annat , och som tur var så fick jag den här chansen att vara med på en Caféöppning. Tycker att det ska bli kul ! Håller tummarna för att det här ska bli bra. Nu får jag göra mer utav det jag tycker om, laga mat och vara kreativ ! : )

Idag har Billy och jag varit hemma hos farfar där hela familjen var samlad. Mina kusiner, faster, farbror med fler. Det blev traditionell chilensk mat. Empanadas och Pastel de choclo som är en gratäng gjort på majs tillsammans med kyckling och lite annat. Och till efterrätt Pavlova med glass och persikor som är en Australiensisk efterrätt.

Billy har köpt en ny dator idag så nu får jag den här trasiga helt för mig själv ! :) Även om jag har tappat den i golvet och det är delar som fattas och att den inte fungerar utan sladden i så är jag glad att jag har den helt för mig själv nu =) Ska fylla den med MIN musik , MINA filmer och bara mina saker , mhihihi .
Imorgon ska jag jobba precis som vanligt 8-16. Jag hoppas ännu igen på fint väder så att jag kan sitta ute på min lunchrast och lyssna på musik, men min nya iPod ♥ .

Några bilder från i Torsdags. Tash, jag, Ellika och Francis .

Värdelöst

Idag har jag inte gjort något annat än sovit hela dagen och ätit en halv påse dorritos. Senare när billy kom hem så åt vi mat som fick bli kycklingfile, svampröra och sallad med avokado ,fetaost och pesto :) nam. Den här lördagen har varit helt olärorik och värdelös. Imorgon ska vi allafall hem till farfar för lunch och sen har jag bestämt att jag vill gå på teater =) måste bara övertala Billy att vi ska göra det. Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag gå upp och göra någonting vettigt , eller ? typ som att städa det här bombnedslaget , skulle behövas .


iPod

Yeei ! Min iPod är här nu. Som jag skrev innan så tycker jag mycket mer om den äldre modellen så därför köpte jag en från e-bay eftersom inte Apple producerar dem längre, de små är inte lika fina =) Nu är jag glad ! Ska proppa den med musik .

 


25 augusti 2011

Ska alldeles strax gosa ner mig under täcket och sova men tänkte skriva lite kort innan jag gör det. Ikväll var jag i Cannington tillsammans med Tash och Ellika och shoppade. När vi hade virrat runt i ett par timmar så stannade vi och åt middag, jag beställde mat från Spudbar där man kan köpa bakad potatis med olika tillbehör :) Gott ! Jag fick med mig ett par favoritskor hem och hittade också ett par jeansshorts som jag kan ha till sommaren :) Efter alla butiker stängde så gick vi och tog en drink på baren i Westfield. Klockan är snart halvt ett och jag kommer att sova gott inatt, vid den här tiden brukar jag vanligtvis sova som en bebis. Ska jobba igen imorgon och sen är jag ledig hela helgen !

 


24 augusti 2011

Så! Nu har vi äntligen fått internet efter alla dessa månader och dar .

Igår var jag på arbetsintervju och den gick bra ! Jag fick jobbet och den 16 september är öppningen av cafét, jag längtar så mycket ! Jag kommer att jobba i köket och idag fick jag en sneak peek på menyn. På fredag ska jag träffa honom igen och fixa med alla papper och bestämma mina arbetstimmar . Yei ! Det här ser jag fram emot .

Jag har jobbat en hel del och inte haft allt för mycket för mig. I helgen var jag på Art Gallery of WA tillsammans med farfar och efter det så bjöd han mig på lunch i stan. Helgen innan det så träffade jag Ellika och några av hennes tjejkompisar för middag i Victoria Park . Tiden går så fort, jag kan inte förstå att vi nästan har varit här i ett halvår nu, samtidigt som det känns som att tiden går alldeles för sakta ibland. Vissa gånger längtar jag hem så otroligt mycket och önskar att tiden här var slut.  Snart får jag iallafall hem min iPod och kommer känna mig mindre ensam med den :) Jag gillar den äldre modellen av iPod nano så jag köpte en guldig/gul på E-bay och jag längtar tills jag kan fylla den med musik och försvinna bort i musikvärlden .

Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig. Ska jobba imorgon och jag hoppas att det blir soligt och fint väder ! Efter jobbet ska jag träffa Ellika och Tash för kvällsshopping !


Good life




RSS 2.0